6 januari 2011

Nieuws EZHACO Jeugdklasse

Aan alle jeugdrijders,

Daar er binnen de NAB wordt gestreefd naar 1 reglement voor de gehele bond, gaan we met de jeugdklasse in 2011 van start met  hetzelfde reglement als de NOV Lelystad. Dat betekent o.a  dat de jeugd kan instappen vanaf  12 jaar t/m 16e jaar in de standaard jeugd klasse. Wordt je gedurende het seizoen 17 dan mag je dat seizoen nog afmaken in de jeugd klasse. Hierna kun je dus overstappen naar de jeugd stockcar Formule 2 of naar de 1600 – 2000 cc klasse.

In de stockcar Formule 2 komen dan de jongens en meiden tot hun 18e aan de start. Maak je echter de overstap naar de senioren dan kun je dus niet meer terug naar de jeugdklasse. De stockcar Formule 2 is een goed betaalbare klasse waar de jeugd veel ervaring kan op doen voor andere klasse, tevens is de klasse na de eerste aanschaf van een stockcar relatief goedkoper als een standaard wagen die elk seizoen opnieuw moet worden opgebouwd. Kijk op de diverse verkoopsites maar wat een stockcar formule 2 kost of bel de EZHACO voor informatie.

Verder maakt  deze reglements-wijziging nog een aantal belangrijke zaken duidelijk:

Zo is de jeugdklasse absoluut non contact en zullen er strafpunten en diskwalificaties volgen bij overtreding van deze regels. De jeugdwagens moeten elke wedstrijd keurig in orde worden gemaakt en met de originele bumpers aan de start verschijnen.
Er wordt gestart in 2-3-3 formatie met 5 meter tussen elke rij, coureurs die direct vanaf de start beginnen te botsen krijgen de zwarte vlag, ook als een andere coureur van zijn lijn af raakt zal elk contact moeten worden voorkomen. Diskwalificatie en strafpunten zijn dan de maatregels om dit te voorkomen
Elke jeugdrijder dient op de licentiedag zijn type auto en het motornummer waarmee hij gaat crossen aan de wedstrijdleiding door te geven. Het motornummer moet duidelijk zichtbaar zijn en wanneer de motor wordt gewisseld dan dient de coureur het motornummer direct te laten wijzigen in het auto paspoort .
De nummers 1 -2 -3 lopen het risico na de manche/finale gecontroleerd te worden, kloppen de gegevens niet dan volgt diskwalificatie.

Al deze maatregels zijn bedoeld om de jeugdklasse een eerlijke en faire wedstrijd te kunnen laten rijden.

Zorg dat je alles voor elkaar hebt voor het nieuwe seizoen 2011.

EZHACO

In: Nieuws @ 21:42 — Reacties uitgeschakeld voor Nieuws EZHACO Jeugdklasse