17 maart 2011

Voormalig Autospeedwaycoureur Ad van de Moosdijk overleden

Helaas bereikte ons het trieste bericht dat Ad van de Moosdijk, voormalig coureur in de Speedwayklasse in o.a. Baarlo, op 5 maart jl. is overleden. Ad was al langere tijd ziek, maar was geen persoon om bij de pakken neer te gaan zitten en bleef ondernemen. Ad is 52 jaar geworden.

Hieronder een beschrijving:

Ad van de Moosdijk uit Schijndel is jarenlang actief geweest in de autospeedway. Enkele jaren reed hij in de toenmalige Speedwayklasse bij de N.A.C.O., met als hoogtepunt het behalen van het Nederlands kampioenschap in 1991 in deze klasse.
Een zoektocht op het internet wijst uit dat Ad ook in de Dutch Supercar Challenge heeft gereden, klik hier.

In de volgende 4 video’s is Ad te zien in de gele bolide op het circuit van Baarlo in 1984. (Video’s met dank aan: Geert Slagter)
http://www.youtube.com/watch?v=ROHV-iipIEk
http://www.youtube.com/watch?v=A4Bq9AfUQTM
http://www.youtube.com/watch?v=NrfL_SLxnA4
http://www.youtube.com/watch?v=Hh8nXpOL5Cs


Hierbij een gedeelte uit het gedachtenisprentje, met dank aan de echtgenote van Ad, Marieke van Lith:

“Al jong begon Ad aan alles te sleutelen wat maar “vort” kon. Niet alleen erop of erin rijden was belangrijk, maar ook het sneller maken was een grote uitdaging voor hem. Toch werd Ad timmerman en later vrachtwagenchauffeur, maar al in zijn twintiger jaren kon hij zijn racepassie niet meer uit zijn hoofd zetten. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en vooral voor Ad geldt de uitdrukking “waar een wil is, is een weg”. Hij deed er alles aan om maar op die racebaan te kunnen staan.

In 1991 werd hij Nederlands kampioen speedway in Baarlo. In de jaren daarna werd Amerika een belangrijk doel. Allereerst om zijn geluk te beproeven in de racerij en later is daar ook zijn handel in race-onderdelen ontstaan. De Indy 500 in Indianapolis stond jaarlijks op zijn agenda. Ad heeft tot 2 jaar geleden geracet. Hij heeft daarbij al die jaren veel hulp gehad van broers, neven, vrienden en in de laatste jaren ook van Bas.”


Via deze weg willen wij familie, vrienden en kennissen van Ad heel veel sterkte toewensen met dit grote verlies.

In: Nieuws @ 19:48 — Reacties uitgeschakeld voor Voormalig Autospeedwaycoureur Ad van de Moosdijk overleden