20 maart 2011

Nieuwsbericht NNO maart 2011

Ter Apel – Over een aantal weken is het weer zover, dan zullen tientallen coureurs weer bezit nemen van het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel. Op zondag 24 april (1e paasdag) staat dan eindelijk de seizoensopener van het Nederlandskampioenschap Ovalracing 2011 op de agenda.

Na een lange koude winter begint ondertussen het race-virus al weer behoorlijk te kriebelen. Dit is ook te merken aan het aantal inschrijvingen en informatieaanvragen van nieuwe coureurs.

De organiserende NNO is met enkele vrijwilligers ook al weer maanden bezig om de voorbereidingen te treffen voor het nieuwe seizoen. Zo wordt er onder andere iedere zaterdagochtend druk gewerkt om het circuit en rennerskwartier er weer piekfijn bij te laten liggen.

Hieronder vindt u enkele mededelingen en of nieuwtjes met betrekking tot het ovalracingseizoen 2011;

Officials/baancommissarissen gezocht!
NNO Ter Apel zou graag een oproep doen aan ovalrace liefhebbers die de sport van zeer dichtbij mee zouden willen maken. We zijn namelijk op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die op de wedstrijddagen de functie van official/baancommissaris zouden willen vervullen. Hiermee kun je steentje bijdragen om de races zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Onze officials zijn zeer ervaren functionarissen die u graag de kneepjes van het “vak” bijbrengen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om via de KNAF trainingen te volgen. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de N.N.O.; info@ovalracing-terapel.nl

KNAF licentie Ovalracing
Coureurs die willen deelnemen aan trainingen en/of races dienen in het bezit te zijn van een KNAF licentie Ovalracing 2011. Deze heeft u op de verschillende licentiedagen in januari en februari kunnen halen. Wanneer u nog niet in het bezit bent van een KNAF licentie ovalracing, kunt u deze alsnog per post aanvragen bij de KNAF. Op de wedstrijddagen is het op het inschrijfbureau ook eventueel nog een KNAF daglicentie te koop.

Vraagt u uw licentie per post aan volgt u dan onderstaande stappen.

Stap 1: Aanvraagformulier downloaden/invullen
Klik hier om het aanvraagformulier te downloaden. Het aanvraagformulier bestaat uit 2 delen:
– Het aanvraagformulier voor de licentie
– Het medisch keuringsformulier

Aanvraagformulier
– Vul het formulier volledig in en vergeet niet om het formulier te ondertekenen.

Medisch keuringsformulier
– Vul Deel A volledig in.
– Deel B dient u te laten invullen door een onafhankelijk arts (niet zijnde uw
eigen huisarts).
– Onderteken het medisch keuringsformulier op de 2 daarvoor bestemde
plaatsen.

Stap 2: Aanvraag opsturen
Het volgende dient u naar de KNAF (Postbus 274, 2300 AG LEIDEN) op te sturen:
– Een volledig ingevuld en ondertekend licentie aanvraagformulier
– Een volledig ingevuld en ondertekend medisch keuringsformulier

Bij een eerste aanvraag tevens de onderstaande documenten meesturen:
– Een pasfoto
– Een kopie van uw rijbewijs
(- Minderjarigen moeten een origineel uittreksel uit het bevolkingsregister of een kopie van hun eigen paspoort of identiteitskaart meesturen).

TIP: Maak voor uw eigen administratie een kopie!

Stap 3: Administratieve afhandeling
Na ontvangst van uw volledig ingevulde en ondertekende licentieaanvraag, versturen wij ter goedkeuring uw keuringsformulier naar een KNAF arts. In de tussentijd ontvangt u van ons een factuur voor de licentiekosten.

Na ontvangst van uw betaling en goedkeuring van de KNAF arts gaan wij over tot verzending van uw licentie(s). Nadat uw volledige aanvraag bij ons is hebben wij vijf werkdagen nodig om uw licentie te versturen.

Spoedprocedure
Indien u uw licentie binnen vijf werkdagen nodig heeft, dan kan dat alleen wanneer u zich medisch laat keuren door één van onze artsen van de KNAF Medische Commissie:

Dr. F.F.C. Baller te Naarden, tel. 035-6945979
Dr. A.T.M. Blom te Kootstertille, tel. 0512-331749
Dr. P. Hagen te Nieuwegein, tel. 030-6014854

Toelatingsexamen Juniorenklasse
Jeugdigen vanaf 14 jaar kunnen aan het Nederlandskampioenschap Ovalracing deelnemen in de Juniorenklasse. Ook junioren dienen een KNAF licentie Ovalracing aan te schaffen (een daglicentie is in deze klasse NIET mogelijk). Echter dienen coureurs die zich voor het eerst inschrijven een theorie- en praktijkexamen te doorlopen. Nadat zij dit met goed gevolg hebben doorlopen ontvangen zij definitief hun licentie.

Op zaterdag 16 april a.s. zal het eerste examen van dit jaar plaats in autosportstadion “De Polderputten”, deelname is alleen mogelijk als men een licentie bij de KNAF heeft aangevraagd en zich heeft aangemeld bij de NNO info@ovalracing-terapel.nl

Gegevens coureurs
De NNO ziet graag dat deelnemers voor het seizoen 2011 hun deelname per e-mail bevestigen per e-mail. Hier worden ook de gegevens voor het programmablad 2011 op gebaseerd. Doorgeven van startnummer, naam, auto en klasse kan via info@ovalracing-terapel.nl

Extra trainingsmogelijkheid
Op zaterdag 16 april zal er een extra trainingsdag worden georganiseerd in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel. De juniorenklasse kan trainen van 13:00 tot 14:00 uur. De overige klasses van 14:00 tot 17:00 uur. Het rennerskwartier is vanaf 12:45 uur geopend.

Kosten voor de training bedragen € 10,- per deelnemer. KNAF (dag) licentie is verplicht.

AMB MX transponder verplicht!
Vanaf het ovalraceseizoen 2010 wordt het tijdwaarnemingssysteem Mylaps gehanteerd. Alle deelnemers van het Nederlandskampioenschap Ovalracing dienen dan ook voorzien te zijn van een AMB MX transponder. Deze transponders zijn verkrijgbaar via de webshop op www.mylaps.com.

De transponders dienen op 180 cm vanaf het voorste punt van de auto bevestigd te worden, ter hoogte van de bodemplaat. Daarnaast dient de transponder zonder tussenkomst van metaal of kunststof naar beneden kunnen stralen. Er zal dus een gat onder de transponder aangebracht dienen te worden. Alle resultaten en rondetijden zullen op de website www.mylaps.com worden gepubliceerd. Zonder transponder is deelname aan de ovalraces niet mogelijk.

Deelname als equipe
Wanneer coureurs als equipe willen deelnemen aan het Nederlandskampioenschap Ovalracing 2011 dienen zij het volgende in acht te nemen;
1. Bij eerste inschrijving dient meteen aangegeven te worden of men zich als equipe inschrijft, deze mogelijkheid bestaat niet meer na eerste inschrijving van een individuele coureur;
2. Een equipe mag niet uit meer dan twee coureurs bestaan;
3. Iedere coureur van een equipe dient minimaal één wedstrijddag per seizoen deel te nemen, anders wordt de equipe niet in het klassement opgenomen.

Bron: NNO Ter Apel

In: Nieuws @ 20:18 — Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbericht NNO maart 2011