6 juni 2011

Meisje (10) overleden na ongeval bij autocrosswedstrijd in Ruiselede

Afgelopen weekend is een meisje van 10 zwaargewond geraakt bij een ongeval, dat zich heeft voorgedaan bij een autocrosswedstrijd in het Belgische Ruiselede. In de loop van de avond is zij aan haar verwondingen overleden. Hieronder een nieuwsbericht, afkomstig van DeMorgen.be.

Ruiselede – Het meisje (10) uit Tielt dat zondag in de vooravond levensgevaarlijk gewond raakte bij een ongeval tijdens een autocrosswedstrijd, is in het ziekenhuis aan haar verwondingen bezweken. Dat bevestigt de politie van de zone regio Tielt. Bij het ongeval raakte ook nog een ander meisje oppervlakkig gewond. Beiden werden geraakt door een wiel dat van een racewagen was losgeraakt en het publiek in stuiterde.
Het ongeval gebeurde op de Memorial Kevin Neerman, een tweedaagse autocrosswedstrijd die werd opgedragen aan een 17-jarige jongeman uit Nevele die vorig jaar in oktober om het leven kwam bij een ongeval in Landegem.

De wedstrijd zou zondagavond rond 19 uur afgelopen zijn, maar werd stopgezet na het dramatische ongeval dat zich in de uitrijzone voordeed. Op een plek waar niet meer geracet werd, verloor de auto van een Nederlandse piloot een rechterachterwiel. Het wiel stuiterde het publiek in. Een meisje van tien uit Tielt werd vol in het gezicht geraakt, een tweede meisje liep oppervlakkige verwondingen op. Het zwaargewonde slachtoffer kreeg ter plaatse de dringendste zorgen toegediend en werd vervolgens met de MUG-helikopter naar het ziekenhuis overgebracht.

Onderzoek moet uitmaken hoe het komt dat het rechterachterwiel van de bewuste racewagen loskwam. Volgens de politie had het voertuig voor de wedstrijd de technische keuring zonder problemen doorstaan.

Klik hier voor het volledige artikel, inclusief video.

Namens AutospeedwayOnline.nl wensen wij de nabestaanden heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

In: Nieuws @ 18:44 — Reacties uitgeschakeld voor Meisje (10) overleden na ongeval bij autocrosswedstrijd in Ruiselede