23 juli 2011

Autocross Hollandklasse in Rhede – Duitsland 7 augustus 2011

Evenals vorig jaar wordt er door de Motor Cross Club Rhede / Ems weer Hollandklasse georganiseerd in Rhede, een paar minuten over de grens bij Bellingwolde.

Het gaat om een wedstrijd van het Nord West Deutsche Autocross Verein (kortweg NWDAV) en die organiseert dit jaar op 07 Augustus 2011 op de Ems-Ring deze fantastische wedstrijd.

Alle Nederlandse autocrossers worden uitgenodigd om mee te doen in de Hollandklasse. Bij voldoende deelname wordt er gereden in twee verschillende klassen, de klasse tot 1600cc en de klasse >1600cc en meer.

Auto’s met motoren die voorzien zijn van drukvulling (kompressor, turbo, wankelmotor) worden automatisch ingedeeld in de klasse >1600cc en meer. Behalve de cilinderinhoud is verder alles vrij, ook vierwiel aandrijving (4×4).

Behalve de Hollandklasse zijn er natuurlijk wedstrijden voor het NWDAV kampioenschap zoals standaardklasse, toerwagenklasse en sprinterklasse. Hierin wordt er ook gereden met standaard auto’s (serientourenwagen) in divisie 1, de getunde auto’s (spezieltourenwagen) auto’s rijden in divisie 2, en daarnaast nog de sprinters (Eigenbau). Alles volgens het Duitse NWDAV reglement. (het grootste verschil; Proflex is tuning en dus toerwagenklasse !). Ook sprinters (2WD en 4WD) kunnen hier meedoen en worden in de daarvoor bestemde klassen ingedeeld.

De baan is ca. 600-700 meter lang en is breed van opzet voorzien van een chicane. De ondergrond is een mix van zand en leem.

Het (navigatie) adres:
Plaats: Rhede/Ems,
Postcode: 26899
Straat: Brahe 10

Datum: 7 augustus 2011
Training om 09.30u.
Start om 11.00u.

Meer informatie over het kampioenschap en reglementen kun je lezen op www.nwdav.de en www.mcc-rhede.de

Vooraanmelding is gewenst om een goed idee te krijgen wie er allemaal heen gaan en in welke klasse jullie willen rijden.

Opgave kun je doen via:
De heer Christian Jansen, telefoon: 0049-4964 – 13 96

In: Nieuws @ 18:48 — Reacties uitgeschakeld voor Autocross Hollandklasse in Rhede – Duitsland 7 augustus 2011