4 augustus 2011

Jatech Gronico HCD F2 Supercup FINALE zondag 7 augustus Blauwhuis

We hebben 4 kwalificatiewedstrijden verreden in Blauwhuis en Emmen. Iedere rijder moest minimaal 1x op Emmen en minimaal 1x in Blauwhuis meerijden, om zich te kunnen kwalificeren voor de grote finale, waarin de beste 28 rijders in mee mogen rijden. Het mooie weer speelde mee aan het begin van het jaar, voor hele mooie kwalificatiewedstrijden. Wat werd er gestreden, en al snel pakte Toon Schut een grote voorsprong in het klassement. Hemelvaartsdag en het weekend Emmen was 1 van de hoogtepunten, waarbij ook een aantal toppers uit Engeland mee kwamen rijden. De Engelsen zorgden voor enige spanning en streden zeer goed mee. Wij vonden het een super jaar, waarbij de Formule 2 op de kaart is gezet. Geweldig wat een animo, veel positieve reacties. Er hebben in totaal 56 F2 rijders minimaal een keer meegereden. De 28 beste rijders mogen nu in de finale laten zien hoe goed ze zijn. Vorige jaar hebben we een zeer spannende finale gezien, en is er bewezen dat de achtersten ook kans hebben. Vorig jaar won Toon Schut, Gert Baard als tweede en Sander Borst als derde. We zullen zien wie er dit jaar met de wisselbeker naar huis gaat.

Op 7 augustus is er ook het Fries Kampioenschap en is er een spectaculaire caravanrace. De Grote finale zal aan het begin van de middag worden verreden, en wordt met een voorstellingsronde opgewarmd. Alle rijders worden aan het publiek voorgesteld en krijgen een herinneringsvaantje aangeboden.

De nummer 1 in het klassement is Toon Schut met 126 punten, gevolgd door Wim Peeters met 102 punten en Edwin Ploeg als derde met 75 punten, vierde is de Engelsman Andrew Palmer met 64 punten en als vijfde is Marten v/d Wal met 60 punten. Voor de startopstelling moet je even naar de bijlage kijken. De beste rijders met de meeste punten van de 4 kwalificatiewedstrijden staan voorop in de finale opgesteld, er wordt gestreden om grote geldprijzen die mogelijk zijn gemaakt door alle geweldige sponsoren. De 1e prijs is 1000 euro, de 2e prijs is 450 euro, de 3e prijs is 350 euro, de 4e prijs is 250 euro, de 5e prijs is 150 euro, de 6e en 7e prijs is 50 euro en de 8e en 9e prijs is 25 euro. De 10e, 11e, 12e en 13e prijs winnen 1 Yokohama band.

De nummer 1 uit het klassement, Toon Schut heeft de speciale spoiler gewonnen die beschikbaar was gesteld voor de “Qualifier Winner 2011”. Met deze spoiler kan de winnaar van het klassement zich laten zien aan het publiek. Deze spoiler zou worden uitgereikt na de finale in het weekend Emmen, helaas ging deze finale niet door vanwege de enorme regenbui.
Toon Schut reed er nu trots de wedstrijd erna mee op 2 juli in Emmen.

Voor de startopstelling, klik hier…

Bron: FAC Autocross/ASE Emmen

In: Nieuws @ 13:13 — Reacties uitgeschakeld voor Jatech Gronico HCD F2 Supercup FINALE zondag 7 augustus Blauwhuis