6 april 2012

Newsflash .. Johan Sanders stapt over naar Hotrod (Update 6 april 2012)

Ter Apel – De “finishing touch”, stickers!! Deze week zijn ze op de auto aangebracht en maakt het plaatje helemaal compleet. Zie hieronder een foto-update. De auto in actie zien? Kom dan zondag 8 april (1e Paasdag) naar circuit De Polderputten in Ter Apel.


01 april 2012
Ter Apel – Eind december 2011 meldden we dat Johan Sanders een overstap maakt van een VW Scirocco naar een Peugeot 206 Hotrod. Afgelopen weken is hard aan de wagen gewerkt en gistermiddag 31 maart maakte hij bij de training zijn eerste meters op het circuit van Ter Apel. Hieronder een foto-update.


28 december 2011
Ter Apel – Vers van de pers! Wij kunnen u melden dat Johan Sanders een nieuwe raceauto heeft gevonden voor de Superklasse in Ter Apel. Naast Mark Teuben maakt ook Johan in 2012 de overstap naar een National Hotrod. Hiervoor heeft hij de Peugeot 206 van Erik Roeffen overgenomen.

Zoals u afgelopen jaar wellicht heeft gezien, stond de geel/rode VW Scirocco 1 te koop. Al langere tijd was er sprake van een eventuele overstap naar iets nieuws, maar wat? Na enig zoekwerk belandden ze bij de Peugeot 206 van Erik Roeffen. Al gauw werd de beslissing gemaakt en sinds gisteravond staat deze bolide bij Johan in de garage. Nu zal deze wagen aan Johan zijn wensen worden aangepast. Technisch gezien hoeft er weinig aan de auto gebeuren. Hierdoor is de kans groot dat we hem de eerste wedstrijd al aan de start zien staan. Uiteraard zal de auto nog wel worden voorzien van een nieuwe verflaag.

Het zal voor Johan wel even wennen zijn met de achterwielaandrijving. Jarenlang heeft hij gereden met voorwielaangedreven wagens, wat begonnen is in de autocross met een Vrije Standaard. Vervolgens is de overstap gemaakt naar de vrije crossklasse op circuit “De Polderputten” in Ter Apel, waarin hij meerdere keren Nederlands Kampioen werd. Toen deze klasse verdween, werd gezocht naar een alternatief. Dit werd in 2007 de Superklasse met een VW Scirocco. Hierin haalde hij in 2009 én 2010 het Nederlands Kampioenschap binnen. En daarnaast nog vele mancheoverwinningen. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging!

Hieronder de eerste foto’s. We houden u uiteraard op de hoogte!


Johan Sanders in de autocross. Foto: Racingteam Kuper


Vrije Standaardklasse 2005


Vrije Standaardklasse 2006


Het eerste jaar in de Superklasse .. 2007


Superklasse 2010


Superklasse 2011


Voormalige Hotrod van Erik Roeffen


Het nieuwe project voor 2012

In: Newsflash @ 11:40 — Reacties uitgeschakeld voor Newsflash .. Johan Sanders stapt over naar Hotrod (Update 6 april 2012)